Моето училище, моят класНовини

Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ с пореден проект по Еразъм

Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ е единственото училище в Община Свищов със спечелен проект по програмата „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“.

За 13-та поредна година гимназията е с одобрено проектно предложение, което ще даде възможност на учители и ученици за личностно и професионално израстване. Проектът е спечелен с Акредитация, която гимназията има от 2020 г.

„Заедно в професионалното обучение за успешен старт в професията“ е името на новия проект, който гимназията ще изпълнява през учебната 2024/2025 година.

Ползватели ще са ученици, обучаващи се по следните професии: „Техник по транспортна техника“, „Ресторантьор“, „Готвач“ и „Техник на компютърни системи“. Те ще проведат своята производствена практика в Лисабон, Португалия.  Шестима учители ще посетят Малмьо, Швеция. Педагозите ще се запознаят с традициите на шведската образователна система и ще повишат своята компетентност по отношение на стимулирането на равнопоставеността и приобщаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *