ИзкуствоМоето училище, моят клас

Четири випуска графични дизайнери подредиха “Оп арт” изложба

Ученици от четири випуска на паралелката професия “Графичен дизайнер” на СУ “Емилиян Станев” подредиха “Оп арт” изложба. Всички творби са вдъхновени от работата на пионера в това визуално изкуство – Виктор Вазарели. “Оп арт” е стил, който използва изключително оптически илюзии, а работата по него изисква както познания по изобразително изкуство, дизайн, смесване на цветове, така и геометрия.

Възпитаниците на най-голямото училище в областта са работили повече от половин година по този проект. Те са творили в три направления – “Комбинаторика и цветознание”, “Графичен дизайн и фотография” и “Колаж”. Работата по изкуството на Вазарели е изключително трудна, защото трябва да се създаде оптическа илюзия за очите, казват преподавателите на бъдещите графични дизайнери. И решават да ги поощрят с конкурс, който организират като част от заключителната работа по “Оп арт” проекта.

Наградените творби и техните автори получиха заслужени аплодисменти и награди, осигурени от ръководството на СУ “Емилиян Станев”. Изложбата с всички участвали произведения ще бъде подредена в картинните галерии на три от етажите в училището и могат да бъдат видени до края на учебната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *