Моето училище, моят класНовини

Художничка и музикант показаха на ученици какво е строй и маршировка

Две бивши възпитанички на СУ “Емилиян Станев” гостуваха в бившето си училище, за да покажат на ученици какво е строева подготовка, маршируване, как се отдава чест. Старши сержант Никол Данова и ст. сержант Дияна Лазарова гостуваха на IV “г” клас, а посещението им е част от инициативите за кариерно ориентиране.

Двете момичета са бивши възпитанички на най-голямото средно училище в областта и са завършили специалности, нямащи нищо общо с военната кариера – рисуване и музика. Въпреки това избират да продължат професионалния си път в Националния военен университет “Васил Левски”. Пред децата те разказаха как протича един ден на професионалните войници, какви са жените във военна униформа и за силата на нежния пол.
В края на срещата във физкултурния салон бе проведена и военна практика. Двете бивши възпитанички на СУ “Емилиян Станев” показаха на децата как се прави строй, как се марширува, как се отдава чест. Децата направиха и някои от упражненията, които са част от тренировъчния процес на професионалните войници. А срещата толкова много им допадна, че в края някои вече мечтаеха, когато пораснат също да станат част от българската армия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *