ИзкуствоНовини

Седмокласници от СУ „Емилиян Станев“ участваха в състезание по хореография

С авторски танц и вокално изпълнение блеснаха учениците ни от паралелката “Хореография” в VII клас. Те взеха участие в националното състезание по хореография “Фолклорна плетеница”, което се проведе в София. Възпитаниците на Валентин Халваджиев и корепетитор Ангел Вичев гостуваха в 140 СУ “Иван Богоров” в първия състезателен ден. Те представиха пред публиката три хора по регламент – от региона – “Търновско хоро”, на песен “Елено, моме” и задължително – “Селско шопско”.

Във втория състезателен ден на сцената в парка на Националния исторически музей ученици от цялата страна представиха сценични танцови произведения с носии и реквизит. СУ,, Емилиян Станев“ очароваха публиката с ,,Шопска сюита“- авторски танц на преподавателя и хореограф Валентин Халваджиев. За доброто музикално оформление корепетиторът Ангел Вичев свири на новия цифров дигитален акордеон, който училището закупи неотдавна.
За финал нашите представители очароваха публиката с вокално изпълнение на класната на VII “в” и преподавател по математика Калина Друмева, заедно с ученичката от XI клас Мария Въртикъщова. Учениците и ръководителите от СУ ,,Емилиян Станев“ получиха заслужени аплодисменти, грамота и плакет от организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *