Моето хобиНовиниТийн успехи

Първо място за танцьорите на “EM Star” в националния конкурс “Танцова въртележка”

Първо място спечелиха танцьорите на “EM Star” в националния конкурс “Танцова въртележка”, който се състоя в Горна Оряховица. Танцовата трупа с ръководител Ралица Николова е създадена в СУ “Емилиян Станев” като част от националната програмата “Заедно в изкуствата и спорта” на Министерството на образованието и науката. Възпитаниците на нашето училище грабнаха призовото място в трета възрастова група в категория “Шоу денс” с танца “Алиса в страната на чудесата”.
24 деца от I до VIII клас представиха мини танцов спектакъл с отличен синхрон, артистизъм и впечатляващи костюми. Те се състезаваха в конкуренцията на деца от частни танцови школи от цялата страна, които имат богат опит в участия в подобен род състезания.
Конкурсът “Танцова въртележка” се организира от НЧ “Напредък 1869” в Горна Оряховица с председател Калина Генова. Надпреварата е част от календара на Министерството на културата и Съюза на организациите за любителско изкуство “СОЛИ”.
Участниците в конкурса бяха оценявани от компетентно жури, включващо имена от сферата на танцовото изкуство и хореографията, а негов председател бе доц. д-р Елица Луканова – асистент в АМТИИ гр. Пловдив, преподавател „Основи на класическия танц” и „Методика на преподаване на класическия танц”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *