Светът около мен

Джин от група Би Ти Ес завърши военната си служба в Южна Корея

Джин, най-възрастният член на Кей-поп феномена Би Ти Ес, завърши задължителната национална служба в южнокорейската армия в сряда след 18-месечна служба, предаде Ройтерс. Той е първият член на групата, който се уволни от обучението, което спря музикалната му кариера.

На церемонията Джин, който е на 31 години, бе облечен в униформа и черна барета. Той изглеждаше емоционален, докато прегръщаше колегите си във военна база в Йончеон, провинция Кьонги.

„Плаках по време на церемонията“, каза Джин по-късно по време на живото предаване, което събра над 3 милиона гледания на платформата Weverse.

„Но беше толкова забавно през последната година и шест месеца.

Запознах се с толкова много невероятни хора“, допълни той, изпращайки поздрави на колегите си във военната база.

Южнокорейските медии съобщават, че няколко други членове на групата, които в момента служат в армията, са подали молба за отпуск, за да отпразнуват случая. Сред тях е рапърът Ар Ем, който посрещна Джин със саксофон, за да изсвири хита на групата Dynamite.

Джин стана първият член на групата, който се записа в армията през декември 2022 г.

Последните четирима членове на Би Ти Ес започнаха службата си през декември 2023 г.

Очаква се групата да се събере отново през 2025 г., след като всички те излязат от армията.

Джин планира да отпразнува уволнението си със събитие в Сеул в четвъртък, на което ще поздрави феновете си и ще изнесе представление.

Групата Би Ти Ес дебютира на 13 юни 2013 г. Оттогава се превърна в

лице на музикалния жанр Кей-поп, който е един от най-големите културни износители на Южна Корея.

Южна Корея изисква от всички дееспособни мъже на възраст между 18 и 28 години да служат между 18 и 21 месеца в армията или в социалните служби. През 2020 г. властите преразгледаха закона, за да позволят на световно признатите Кей-поп звезди да отложат записването си до 30-годишна възраст.

Снимка: AP/Im Byung-shik/Yonhap

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *