На стадионаНовиниТийн успехи

27 отличия за ТС „Динамик“ от фестивал в София

18 медала, 13 купи и две специални награди спечелиха танцьорите от студио „Динамик“ от танцовия фестивал „Парад на Звездите”, който се проведе през почивните дни в София.
Възпитаниците на художествения ръководител Валентина Караиванова представиха 27 авторски хореографии и 27 пъти стъпиха на почетната стълбичка.

„В състезанието взеха участие 33 момичета и момчета от 5-18 годишна възраст. Много съм щастлива, защото децата се представиха блестящо, спечелиха отличия за всичките 27 танца в много голяма конкуренция от изпълнители на 44 танцови школи, клубове по танци и танцови формации от цяла България. Надпреварата, в която се включихме, беше в стиловете: танцово шоу, етно, съвремен танц и лирикъл, а категориите – дует, малка група, голяма група и формация“, разказва Валентина Караиванова.

В категории соло и дует нейните деца са завоювали 7 златни, 9 сребърни и два бронзови медала и една Специална награда. В категории малка група, голяма група и формация спечелените отличия са 4 купи за първо място, 7 купи за второ място и 2 купи за трето място.

Соловият танц в стил етно – „Амира” в изпълнение на Калия Караиванова, е получил специален приз от журито.

Сърцата, аплодисментите и вълнението на публиката са били за дебюта на танца „Момичетата на живота ми” в изпълнение на: Виктор Райков, Калия Караиванова, Дебора Манолова, Мария Чомакова, Никол Бъчварова, Радина Илиева и Ема Александрова.

Танцово студио „Динамик“ е част от формациите в ЦПЛР ОДК във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *