Моето училище, моят класНовини

Хуманитарна гимназия изпрати своите абитуриенти на патронния си празник

144 години от създаването си отбеляза Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ с тържество в театралния салон на читалище „Надежда“.

Акцент в патронния празник беше церемонията по изпращането на абитуриентите от профилирана паралелка с профил „Хуманитарни науки“ и професионална паралелка с две професии „Изпълнител на термални процедури“ и „Лаборант в хранително-вкусова промишленост“.

По червен килим, водени от класния си ръководител Георги Георгиев, влязоха зрелостниците от 12 А клас под звуците на избрана от тях песен и аплодисменти на препълнената зала.

След тях влезе и класът на г-жа Анелия Козлева, класната на 12 Б клас.

Видеоклиповете, подготвени от двата класа представиха най-забавните и вълнуващи за зрелостниците моменти от петте години в хуманитарната гимназия и предизвикаха спомени, смях и сълзи сред присъстващите на тържеството.

Грамоти за всеки учител със специални послания, в които показаха чувство за хумор и находчивост, раздадоха зрелостниците.

Речта на директора Павлин Витанов развълнува младите хора.

Към присъстващите той се обърна с думите: „Тази гимназия е давала, дава и ще дава цвета, не само на Велико Търново, но и на нацията – журналисти, творци, художници, управляващи, министри. Това е бъдещето и аз го виждам в тази зала. Гордостта ми е породена от факта, че за последните пет години гимназията е в постоянен възход благодарение на екипа – учителите, учениците, на общината, на РУО, които ни подкрепят във всичко, което правим. Това ни ангажира да бъдем все по-добри. Да формираме не само личности, но и знаещи хора, които да продължат образованието си и да въздигнат град Велико Търново и република България“.
Гости на тържеството бяха Росен Иванов, зам.-председател на Общинския съвет във Велико Търново, Десислава Сърбова – експерт в РУО, Росен Кирилов – експерт „Международни телекомуникации“.
Г-жа Сърбова прочете поздравителен адрес от името на началника на Регионалния инспекторат по образованието, инж. Розалия Личева.
С грамоти бяха отличени и лично поздравени от директора изявени даровити ученици, които прославят името на ПХГ с участията си в национални състезания, конкурси и олимпиади.
Повече от два часа продължи емоционалното тържество в театралния салон на читалище „Надежда“, на което присъстваха и родители, и приятели на абитуриентите. Последваха снимки пред атрактивната арка от балони, а репортери на училищната телевизия Тийн ТВ зададоха своите въпроси към абитуриентите и техните учители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *