НовиниТийн успехи

Над 80 ученици от Гимназията по туризъм участваха в различни езикови състезания през годината

Владеенето на чужд език е задължителен елемент в сферата на туризма. Възпитаниците на Гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ за поредна година доказаха чуждоезиковите си умения.
Повече от 80 ученици участваха в състезанията: млади преводачи на Европейската комисия – Juvenes translatores; състезанието по творческо писане – BCWC; международното състезание по английски език – Kangaroo Global Linguistic и състезанието по речеви умения на английски език. Отлични постижения на регионалното и национално ниво. Сред тях първо място за Божидара Христова, 11 г клас, специалност „Организация на туризма и свободното време”, във фотоконкурса на състезанието по творческо писане BCWC.
Специална похвала за Румен Игнатов, 9 б клас, специалност „Кетъринг“, от комисията на Kangaroo Global Linguistic. Освен английски език, за първи път имаме участие в състезанието Juvenes translatores на ученици владеещи немски – Даниел Димитров от 12 в клас, специалност „Организация на туризма и свободното време”. Превод с италиански – Георги Касети, 11 в клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене“. И превод с руски език – Тодор Николов, 12 в клас, сспециалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене“. Много добро представяне на Месут Муртаза, 8 г клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“, на състезанието за речеви умения на английски. Някои ученици притежават не един, не два, а цели три сертификата.
Изключително успешна „езикова“ година! Благодарности за всички преподаватели по чужд език /английски, немски, руски/ в Гимназията по туризъм и техните колеги по български език и литература, чиито усилия са българската основата на овладяване на чуждия език. Макар и къс хартия, всеки сертификат крие положени усилия, признание и удовлетворение от постигнатото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *