Моето училище, моят класТийн успехи

Елина Генова е носител на наградата „Светите братя Кирил и Методий“

На тържествена церемония по повод Деня на първоучителите Кирил и Методий в Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ бяха връчени специалните училищни отличия. Носител на голямата награда на името на Кирил и Методий е Елина Генова, ученичка от 11 А, която получи специалната грамота и 200 лв. Отличието връчи директорът на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Павлин Витанов. Елина е отлична ученичка с успех отличен 6,00. Участва в множество конкурси и състезания по български език и литература, философия и журналистика, където с лекота печели призови места. Тя е един от най-активните представители на журналистическите паралелки, където се проявява успешно както в ученическата ТИЙН ТВ на гимназията, така и с редакторската дейност и оформлението на училищния вестник „Междучасие“. Материалите ѝ често са помествани и на страниците на областния вестник „Борба“. Възпитана и скромна, тя с цялостното си поведение и дейността си служи за пример на своите съученици от различните класове, ползва се с висок авторитет сред тях и винаги е начело на различни мероприятия, които спомагат за издигане на авторитета на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Двама ученици спечелиха наградата на Обществения съвет „Михаил Кефалов“. Специална грамота и по 100 лева получиха Габриела Йорданова от 9 А клас и Димитър Маринов от 8 Б клас. Според статута тя се присъжда по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и има за цел да поощри изявените ученици от Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ с високи постижения в областта на хуманитарните науки и професионално обучение, допринесли за издигането на авторитета на Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Наградата връчи председателят на Обществения съвет към ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ доц. Павлин Чаушев.
Представител на направление „Хуманитарни науки“ е Габриела Йорданова от 9 А клас. Отлична ученичка, успех отличен 6,00. Организирана, с висок авторитет сред съучениците си. Проявява изключителни постижения и постоянство в участието си в олимпиади и конкурси, активна е в създаване на репортажи, подкасти, интервюта в училищната телевизия. Многократно участва в събития, организирани в часовете по културология, философия и журналистика, свързани със популяризиране на училището. При професионалното направление в ПХГ наградата на Обществения съвет „Михаил Кефалов“ спечели Димитър Маринов от 8 Б клас. Той активно участва в дейността на различни клубове – по дигитални умения, клуб „Немски език във виртуалното пространство“, Клуб по корейски език. Член е на Градския ученически парламент и Българския младежки червен кръст, участва активно в заснемане и монтаж на видеорепортажи за училищната телевизия. Като член на Българския младежки червен кръст взема участие в събиране на хранителни и парични средства за деца. Организира и активно участва в различни събития на Градския ученически парламент и ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“.
За емоционалната атмосфера и организация на събитието, което се проведе в Актовата зала на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, допринесоха и усмихнатите водещи Йована Петрова и Юзлем Мехмед от 8 А клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *