Новини

Рекорден брой участници в Международния конкурс „Звукът на времето“

Близо 850 деца от цялата страна и чужбина ще участват в XI издание на Международения конкурс за вокално и инструментално изкуство „Звукът на времето“ във Велико Търново. Част от изпълнителите ще се състезават онлайн. Конкурсът ще се проведе от 17 до 19 май (за раздел инструменталисти) и от 06 до 09 юни (за раздел вокални изпълнители) в МДТ “Константин Кисимов” и Младежкия дом.
В старата столица и онлайн своя талант ще покажат деца и младежи на възраст от 4 до 30 години от България, Украйна, Молдова, Румъния, Германия, Австрия, Турция, Япония и Китай.

Традиционно участниците ще се състезават в два раздела – за вокални изпълнители и инструменталисти. И в двете категории има гран при, като най-голямата награда е придружена и от парична премия в размер на 500 лв. Освен двете статуетки, за състезателите са подготвени купи за първи награди във всяка възрастова група, медали, дипломи и специални награди, осигурени от спонсори и партньори.
Председател на журиращата комисия при вокалните изпълнители е Иван Лечев, а при инструменталистите проф. Борислава Танева. По време на събитието споделяме и една спешна благотворителна кампания, подкрепяща борбата с рака на София Христова – 28 г.

В осемдневната културна програма има включени концерти, майсторски класове, благотворителни арт работилници и уъркшопове. Организиран е и майсторски клас по флейта с проф. д-р Айля Улудере. Ще се насладим и на няколко концерта, в които ще се включат и от лауреатите в настоящото издание на конкурса.

Събитието е включено в календара на Министерството на културата и в Културния календар на Община Велико Търново. Съфинансирано е по програма „Култура“ на Община Велико Търново. Организатор на конкурса е сдружение “Елита” с арт директор Петя Василева.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *