Моето училище, моят класНовини

Нова училищна библиотека радва учениците на СУ “Емилиян Станев”

На откриването бе представена и първата самостоятелна книга на седмокласника Димитър Петков “Пътуване във времето”

На обновена училищна библиотека се радват вече възпитаниците на най-голямото средно училище в област Велико Търново – СУ “Емилиян Станев”. Тя бе открита от директора на школото д-р Кина Котларска, директорът на Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” доц. д-р Калина Иванова, нейният заместник – д-р Иван Александров и директорът на дирекция “Образование, младежки дейност и спорт” в община Велико Търново – Пенка Игнатова.

Двигател за обновяването на библиотеката е училищният парламент на СУ “Емилиян Станев”. Децата са дарили и част от средствата необходими за подновяване на базата. 3000 лева е стойността на тяхното дарение, с които е закупена меката мебел за новия читателски кът, както и нови книги на известни и обичани български автори. Тези книги влизат веднага във фонда на библиотеката. Благодарим изключително много на всички, които се включиха в промяната, надявам се тя да остане в историята на нашето училище като едно от многото хубави неща, които се случват тук, каза при откриването председателят на училищния парламент Бояна Леонова.
Откриването на библиотеката бе съпътствано от представянето на първата самостоятелна книга на Димитър Петков от VII “е” клас – “Пътуване във времето”. Ученикът, който е увлечен по писането от ранна детска възраст, прочете пред гостите един от ловните си разкази. Митко има изключително писателско бъдеще, уверена е преподавателката по български език и литература Цветелина Маринова.
Талантливата Ваяна Николова от VII “б” клас се погрижи с цигулката си за музикалния фон на откриването на училищната библиотека, а осмокласникът Иван Димитров поздрави присъстващите гости с изпълнение на песента “Приятели” на Тоника СВ.
В края на церемонията учениците написаха кратки послания какво са за тях книгите и ги пуснаха да полетят с балони в небето над СУ “Емилиян Станев”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *