Време за купонНовини

За 1 юни в Свищов – минифестивал за деца и дефиле на оркестри и мажоретни състави

По случай 1 юни – Международния ден на детето, община Свищов организира минифестивал и дефиле на оркестри и мажоретни състави, съобщиха от общинската администрация.

Празничната програма ще започне вечерта на 31 май в читалището.

Там ще бъде представен Куклено-театрален спектакъл „Дядо вади ряпа“.

След това в градската градина ще се проведе минифестивал със забавления и образователни игри. В програмата са включени анимация с игри „Детска игротека“, ателие „Клечковци“, интерактивна изложба с разширена реалност „Дигитално мастило”, детска работилница за сапунени балони „Усмивки от балончета”, среща с детски автор от издателство „Мармот“ и други.

На 1 юни Свищов ще бъде домакин на стотици талантливи деца, които ще свирят и танцуват в центъра на града.

В тазгодишния преглед на ученическите и духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави ще вземат участие общо 30 състава от цялата страна, посочиха от общинската администрация.

Проявата ще започне с дефиле по главната улица, а концертните изпълнения ще бъдат на централния площад „Алеко“ пред сградата на Общината.

Тази година

за шести път ще се проведе национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави,

който се организира от община Свищов и Средно училище „Димитър Благоев”. Първото издание е осъществено през 2012 година, като проявата се провежда на две години. През 2022 година бе организирано петото издание.

Снимка: Пресцентър Община Свищов

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *