НовиниСветът около мен

До 2 юни е кандидатстването за „Тийн мрежа за проверка на факти“

До 2 юни е срокът за кандидатстване за „Тийн мрежа за проверка на факти“. Инициативата е насочена към ученици от осми до 12-и клас, съобщават от prepodavame.bg.

По думите им кандидатствалите младежи могат да получат обучения от представители на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ). Те ще имат възможност да създават кратки видеа върху проверка на актуални теми в социалните мрежи.

„Тийн мрежа за проверка на факти“ е част от международния проект MediaWise и се реализира за първи път в България. Целта е да се обърне статистиката, според която България има един от най-ниските индекси на медийна грамотност в Европейския съюз (ЕС), посочват от prepodavame.bg.

„Чрез този проект искаме да покажем на младежите в страната, че те могат да са активни, да търсят истината и да решават казуси на медийната грамотност успешно. Тийнейджърите, които ще се включат в мрежата, ще имат възможност да се учат от професионалисти в сферата и да създават сами съдържание, което ще вдъхнови и съучениците им”, казва Иван Попов, координатор на проекта от prepodavame.bg.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *