Моето училище, моят класТийн успехи

Дванадесетокласник от Езикова гимназия с отличие по информационни технологии

12-класникът Цветомир Генков записа отлично представяне по време на третата Национална конференция за ученици, студенти и докторанти „Информационни технологии и автоматика“. Неин домакин в края на миналата седмица бе София. „Технологиите и дигиталният свят“ бе темата на форума, който е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката.
Под ръководството на своите учители и преподаватели участниците работиха представиха доклад, постер и презентация в 8 направления – програмиране; разработване на интернет-приложения; автоматизация и роботика; интернет на нещата; софтуерни продукти за анализ и вземане на решения; умни домове, офиси, училища, градове; изкуствен интелект; виртуална и добавена реалност.
Цветомир Генков завършва паралелка с изучаване на английски и френски език и участва в секция „Програмиране“ с 3 мини видео игри, представени в сайта портфолио под ръководството на учителя по информационни технологии Диана Мартинова. Той е един от тримата участници от област Велико Търново и един от четиримата възпитаници на езикови гимназии от страната. Представянето му е равносилно на отлична оценка (6.00) в предварителен кандидат-студентски изпит по общообразователен предмет. Докладът му ще бъде публикуван в Сборника с доклади на Националната конференция за ученици, студенти и докторанти „Информационни технологии и автоматика“ и в едно от двете научни списания „Science, Engineering & Education“ или „Electrotechnica & Electronica (Е+Е)“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *