Лично творчествоСветът около мен

Как bella Бела стана част от нашето семейство

Преди три години с моето семейство заживяхме в друга къща. Баба ни подари за новия дом една малка бяла-бяла топчица, която тогава страхливо ни гледаше със сините си очички. Котето беше още бебе, току що отделено от майка му. Когато го гушнах, то се успокои, а моето сърце преливаше от щастие.
В момента, в който го видях, бях сигурна, че ще се казва Бела.
Оттогава вече изминаха три години и малкото коте вече е голяма гальовна котка. Тя има свой собствен дом и играчки. Храним я и се грижим за нея като за кралска особа. Бела е нашата Bella (думата на италиански означава хубава). Но на моменти е доста палава. Имам братче на седем месеца. Тя много харесва креватчето му и често си полягва там. Влади й се радва, гали я, но мама я пошляпва, когато я завари там.
Бела също така обича да пие вода от басейна в двора. През есента баща ми източи част от водата в него, но нашата писана намери начин как да стигне до нея. С елегантна походка премина през всички стъпала и се озова до водата. Целта постигната. Но от всичко най-много обича, както виждате на снимката, да се гушка в мен.
Радостина Кирилова Събева
4.а клас на СУ „Бачо Киро“ – гр. Павликени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *