Светът около менСътворено в час

Свищовски ученици проведоха иновативен урок с очила за виртуална реалност

В Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ се проведе поредният иновативен урок за използването на виртуалната реалност като средство за онагледяване на учебния материал.

Инж. Татяна Василева, учител по биология и здравно образование, и Елена Николаева, преподавател по руски език, проведоха урок, в който учениците имаха възможност да съчетаят знанията си за човешкото тяло – сърце и сърдечно-съдова система, с учебния материал по руски език, защото решенията се вземат от мозъка, но чувствата извират от сърцето.

Идеята на урока бе разширяване на знанията за сърдечно-съдовата система и сърцето, развиване на умения за работа с VR-очила и усвояване на лексика на чужд език.

Инж. Антон Василев представи пред ученици и преподаватели възможностите на очилата за VR.

С негова помощ учениците сканираха QR-кодовете на работните листи с очилата за виртуална реалност и под ръководството на г-жа Василева успяха да разгледат сърцето и да изследват неговите функции.

Използвайки електронните ресурси от дигиталната раница, учениците чуха ударите на сърцето, сравниха ритъма на спокойния и на развълнувания човек, а с подкрепата на г-жа Николаева попълниха работен лист, свързан с усвояване на думи и фрази на руски език.

Присъстващите учители също бяха въвлечени в учебния процес.

Всички бяха единодушни, че с провеждането на иновативни уроци по различни учебни предмети не само се повишава качеството на получените знания, но и се разчупват шаблоните, а самият учебен процес става много по-интересен.

 

Елена Николаева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *