Лично творчествоНовини

Над 1000 деца участват в Националния ученически конкурс “Моята паричка“

Творбите от конкурса за проект на банкнота са публикувани онлайн и посетителите могат да гласуват за определяне ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА

918 рисунки и 111 есета бяха получени в Националния ученически конкурс Моята паричка 2024.

Деца от 103 населени места в България (включително от Великотърновска област) се включиха в инициативата, организирана от платформата за финансова грамотност The Little Chief, с подкрепата на Junior Achievement Bulgaria и Mammi.bg.

Рисунките на измислените от децата банкноти вече са публикувани в сайта на конкурса тук, където от 1 до 5 май посетителите ще определят със своя вот ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА.

Участниците работиха по задачи в две възрастови категории:

За деца от 6 до 12 години: Конкурс за рисунка.

Задачата в конкурса за рисунка беше създаване на собствен проект на банкнота от съществуваща или въображаема валута.

Всички участващи проекти са публикувани в сайта на конкурса тук. От 1 до 5 май ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ИЗБОР НА ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА.

След това журито на конкурса ще избере призьорите за Първо, Второ и Трето място, а УниКредит Булбанк ще отличат още един специален проект.

За ученици от 13 до 16 години: Конкурс за есе.

В конкурса за есе ученици от 13 до 16 години избираха измежду три теми, насочени към предприемачеството и добрите финансови навици:

„Най-големият провал е да не опиташ.“ (по цитат от Деби Фийлдс, Mrs. Fields Cookies)

„Много хора харчат пари, които не са изкарали, за неща, които не желаят, само за да впечатлят хора, които не харесват.“ (по цитат от Уил Роджърс)

„Използвай парите си за неща, които могат да се купят с пари. Използвай времето си за неща, които не могат да се купят с пари.“ (по цитат от Харуки Мураками)

Предстои журито да разгледа и оцени 111-те получени есетата, за да излъчи победителите за Първо, Второ и Трето място. УниКредит Булбанк и тук ще отличат една допълнителна творба.

Победителите в двата конкурса ще бъдат ясни през май, а в началото на юни ще бъде организирано специално събитие за награждаване и откриване на изложба с най-добрите творби. Общо 9 участници ще получат медали, грамоти и страхотни награди. Паричният награден фонд от общо 2700 лв. е предоставен от Уникредит Булбанк. Ozone са подготвили за всички победители кутии с подаръци и изненади. Издателствата Клевър бук, Сиела, Фют и Керът ще подарят на финалистите интересни книги и образователни комплекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *