В кухнята съм MasterChefИзкуствоМоето хобиНовини

Институтът по кулинарни изкуства гостува в Гимназията по туризъм

Институтът по кулинарни изкуства към Варненския университет по мениджмънт /ВУМ/ гостува на учениците от Гимназията по туризъм във Велико Търново.  На кулинарните демонстрации присъстваха ученици от направление „Ресторантьорство“.

Шеф Калоян Колев, шеф инструктор в Институт по кулинарни изкуства, показа работа и техники с течен азот и сифон (сладолед, замразена сферификация, замразена еспума. Шеф Колев е член на журиращите в категория „Най-млад готвач“ от Националното състезание по професии, организирано от МОН с партньорството на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство.

Преслава Дякова, студентка първа година във ВУМ презентира „Ньоки с песто дженовезе“ и печени чери домати. Преслава завършва ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ през 2023г., носител е на приза „Бероновец“ и се класира на второ място на Националното състезание “Най-добър млад сервитьор“ през 2023г.

Сияна Смолецова, директор „Маркетинг и прием“ във ВУМ представи възможностите за обучение и реализация, които предлага учебното заведения.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *