На стадионаНовини

Фондът „Добро за Свищов“ дари 1000 лева за талантливи тенисисти

Фондът „Добро за Свищов“, учреден от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев дари 1000 лева в подкрепа на отбора по тенис на маса на СУ „Николай Катранов“. Средствата ще бъдат използвани за участие на свищовските тенисисти в Световните ученически игри, които ще се проведат от 23 до 31 октомври 2024 година в Бахрейн, Манама.

Фондът се поддържа от ежемесечни финансови вложения, които лично кметът, председателят на ОбС – Свищов, заместник-кметовете, общинските съветници от ПП ГЕРБ, управителят на общинската болница и директорите на останалите общински предприятия отделят от трудовите си възнаграждения. Средствата от фонда е предвидено да се изразходват изцяло и само за родолюбиви начинания в обществена полза, какъвто е и примерът с талантливите тенисисти на СУ „Николай Катранов“.

„Това е огромна чест и възможност за нас да представим нашето училище, град Свищов и България в спорта на най-високо ниво! Ще се състезаваме с най-добрите ученици по тенис на маса в света и ще се борим за призовите места и медалите!“, споделят отличените спортисти на свищовското училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *