ИзкуствоМоето хобиНовини

Филмов фестивал събра ученици във Велико Търново

Групата за филмово изкуство в СУ „Николай Катранов“ в Свищов участва в кинофестивала Meetings of Young European Cinema, който се проведе във Велико Търново.

Нашите ученици Павел Великов, Далия Начева, Дарин Захариев и Кристиян Кръстев, се включиха в първия фестивален ден, като имаха възможност да наблюдават късометражната програма „Преходи във времето“, представяща филми на млади хърватски автори, след което да участват и в работилница за изработване на колаж и кратка анимация.
Благодарим сърдечно за вдъхновяващото преживяване на нашите домакини във Велико Търново – най-голямото училище в старата столица СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, съорганизатор на инициативата заедно, със сдружение Arte Urbana Collectif!
Групата за филмово изкуство в Средно училище „Николай Катранов“ е създадена в началото на учебната година като дейност по Националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и в спорта“. Като ментор на учениците е привлечен Miroslav Antonov, дългогодишен професионалист в областта на видеозаснемането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *