Моето училище, моят класНовини

Три училища в Свищов ще се радват на обновена спортна инфраструктура по програма на МОН 

Министерството на образованието и науката одобри за финансиране три проекта на Община Свищов по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.

Проектите са изготвени съвместно между Община Свищов и ръководствата на образователните институции в града и са на обща стойност 786 500 лева.

В списъка на одобрените училища по Модули 1 и 2 – Етап 1, за безвъзмездно финансиране по програмата е Средно училище „Цветан Радославов“, на което предстои основен ремонт на физкултурен салон, който ще възлиза на стойност 491 500 лв.

В списъка на одобрените за финансиране училища по модул 3 „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“ от Програмата са включени: Средно училище „Димитър Благоев“, на което предстои изграждане на нова спортна площадка за 200 000 лева; и Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“, на която ще бъде извършен основен ремонт на съществуваща спортна площадка, с безвъзмездно финансиране в размер на 95 000 лева.

С обновяването на спортната инфраструктура в трите свищовски училища, ще бъде осигурена качествена, безопасна и здравословна среда за спорт и забавления на всичките 1355 ученици, посещаващи трите образователни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *