Моето училище, моят класНовини

Областният управител беше гости на Гимназията по туризъм

Областният управител Ивайло Здравков бе на работно посещение в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново.

Той бе посрещнат от директора на най-голямата професионална учебна институция в областта Татяна Данчева и нейния екип. Те споделиха за постиженията на гимназията, в която в момента се обучават 500 ученици в 20 паралелки и в 9 различни специалности, всичките в сферата на туризма.
Областният управител Ивайло Здравков разгледа реновираната база като посети кабинета по сомелиерство, STEM-кабинета, професионалния кухненски бокс и присъства на няколко от учебните занятия на дванадесетокласниците.
“Имате прекрасно училище, опитни преподаватели и изучавате перспективни специалности. Пожелавам ви успешна реализация и да надграждате знанията и уменията, който получавате тук”, обърна се Ивайло Здравков към възпитаниците на гимназията.
Директорката сподели за успехите на учениците, сред които първо място за 2023 г. в националното състезание за млад хотелиер. На него гимназистите са се явили с разработен сайт на виртуален хотел и така са спечелили престижното съревнование. В професионалната гимназия регулярно гостуват вече завършили и успешно реализирани по света нейни възпитаници, които мотивират учащите. Най-запомнящи се за м. г. срещи са тези с топ ресторантьора шеф Иван Манчев, със завършил училището ученик, който има верига от пекарни в Прага и т.н.
Сред постиженията на гимназистите още са спечелени състезания по чужди езици, литература и др., а сред най-устойчивите практики е дългогодишното партньорство с приемаща обучителна организация от Флоренция, която всяка година осигурява стаж на търновските ученици и последваща професионална реализация на част от тях в италианския град.
Освен част от кабинетите областният управител разгледа и спортната база в гимназията, където учениците имат възможност да играят бадминтон и да се занимават с фитнес.
Той поздрави екипа на училището за устойчивостта и визията за напред и пое ангажимент сътрудничеството между учебната институция и Областна администрация Велико Търново да продължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *