Светът около менСкъпо дневниче

Какво са мислили за любовта тийнейджърите през 2004 г.: „Истинските чувства са до 16, после започват сметките“

На любовта  са всички възрасти подвластни, но…

„Истинските чувства са до 16, после започват сметките“

На въпроса на ТхВ „Коя е възрастта на любовта?“ тийнейджърите отговарят:

Детелин СТОЙЧЕВ, 13 г.

То си е много ясно, че човек обича най-силно, когато е млад. Даже в романа на Шекспир за Ромео и Жулиета героите са на по 14 години и въпреки това се самоубиват от любов, което един възрастен човек никога няма да направи, защото не може да обича така силно. Освен това, когато мине определена възраст, човек поумнява и започва да си прави сметки дали това момче е подходящо за него, дали това момиче е от добро семейство и обикновено чувствата се превръщат в счетоводство. Затова човек трябва да се влюбва, когато още не мисли за изгода.

Бел. ред. Детелине, няма да спорим с теб по въпроса, само ще уточним, че споменатата творба на великия Шекспир не е роман, а трагедия. Понеже държиш в отговора ти „да не променяме нито нито буква“, изпълняваме молбата ти, но не можем да подминем това уточнение.


 Ели, 16 г.

Аз сега съм на 16 години и съм силно влюбена в едно момче. Това е най-огромната любов на света и не мога да си представя, че някога ще обичам някой друг. Макар че миналата година също се влюбих в един съученик и ходихме два месеца. Тогава също мислех, че съм влюбена, но сега разбирам, че не е било така. Мисля, че тогава съм била още малка за истинска любов…


Катя, 12 г.

Човек може да обича през целия си живот, затова любовта няма възраст. Но в тийнейджърските години тя е най-романтична.


Ралица, 15 г.

Направо се чудя как по филмите се разказва за възрастни хора на по 30-40 години, които са влюбени. Според мен това нещо го няма в живота. Когато човек остарее, има много други грижи, освен това се оженва, има деца и въобще няма време за любов. Според мен любовта при възрастните хора над 30 години я има само по филмите и тя е измислена. А истинската любов в живота се среща при 16 – 18-годишните.


Дидка1, 14 г.

Любовта не е само за младите. Възрастните също могат да обичат. Те, разбира се, най-много обичат децата си, но също могат да изпитват и любовно чувство към някой човек или към съпруга си.

Аз мисля, че моите родители например се обичат и много се радвам, когато са в добро настроение и си казват разни галени неща. Понякога обаче се карат, защото парите не стигат. Затова все пак мисля, че най-хубава е любовта при тийнейджърите, защото те не се интересуват от пари.


Камен, 17 г.

Аз мисля, че колкото повече човек расте, толкова повече неща научава за живота и за любовта. Имам приятели и връстници, които твърдят, че са много влюбени, но аз съм сигурен, че голямата си любов човек среща, когато порасне и помъдрее. Може би в университета или когато започне да работи, защото тогава вече се е сблъсквал с достатъчно отговорности. Аз не съм се влюбвал истински, макар че харесвам много момичета. Но не се притеснявам, защото знам, че любовта сама ще ме намери и тогава няма да ми се налага да се питам това истинско чувство ли е, или не. Аз просто ще знам.


Росен Димитров, 12 г.

Искам да напомня на всички, че на св. Валентин празнуват не само влюбените, но и всички хора. На този ден можем да поздравим нашите близки и родители и да им покажем обичта си.


 

Припомнете си още творби от „Тетрадка по всичко“:

Когато родителите бяха тийнейджъри (2003 г. – стихове за Левски от Иван и Кристин; есе от Олга)

Когато родителите бяха тийнейджъри (2003 г. – репортаж на Дарин Димитров)

Когато родителите бяха тийнейджъри…

Когато родителите бяха тийнейджъри… (днес – Филип, Светльо, Радостина)

Когато родителите бяха тийнейджъри… (днес вижте творбите на Лилия, Орхан и Галя)

Когато родителите бяха тийнейджъри… (днес вижте творбите на Биляна, Деян и Аспарух)

Когато родителите бяха тийнейджъри… (днес – Красен, Камелия, Виктория)

Когато родителите бяха тийнейджъри… (днес – Марина, Аглика, Снежина)

Когато родителите бяха тийнейджъри… (днес представяме Ивелина, Павлин, Анета, Моника)

… и още много…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *