Моето училище, моят класНовини

Ученици от Хуманитарна гимназия проведоха онлайн урок по испански език

Ведео разговор проведоха учениците, които изучават испански език в ПХГ ,,Св. св. Кирил и Методий”, с младата и талантлива българка Пенка Димитрова, възпитаничка на великотърновската Езикова гимназия.
От двe години студентката живее в Испания и учи рядката за Европа специалност “Индустриално управление на модата” в град Ферол, област Галисия. Освен това е отдадена на писането, литуратурата, творческите проекти.
Пепи е амбициозна и всеотдайна в ученето. От съвсем малка знае, че ще учи испански и мода. Освен това владее английски и немски, а от две години изучава руски и италиански език. Споделя, че езиците ѝ се отдават.

От ранна възраст иска да се занимава с мода и преследва целите си.

Подканва и мотивира учениците да се развиват в Испания. Избира Испания, защото е била там преди да запише да учи и намира това, за което мечтае – мениджмънт в сферата на модата. Във видеоразговора Пепи сподели с учениците, че в университета е изключително натоварена, учи маркетинг, логистика, икономика, прави огромно количество таблици на ексел. Целта ѝ е първо да се реализира в Испания. Пепи участва в много литературни конкурси – по думите й те са „сигурно 200”. Тя е единствената българка, която участва в международен проект на испанското издателство Diversidad literaria.
„През септември миналата година изпратих своя концепция в конкурса „Versos en el aire“ („Стихове във въздуха“).
„Трябваше да напишем стихотворение до 10 строфи на свободна тема. В този кратък формат успях да синтезирам идея, свързана с концептуалното изкуство. В края на първия етап се класирах. Когато погледнах имената на отличените автори видях, че над 90% са от Испания и Латинска Америка, а аз съм единствената българка!“, разказа Пенка. Първоначалното разочарование, че поемата й не е публикувана, бързо изчезва, защото няколко дни по-късно тя получава имейл от издателството с покана за съвместен проект .
Споделя, че нейните идеи, които обединяват концептуалното изкуство, модата и литературата могат да достигнат до по-широка публика чрез антологията „Besos de hielo”, в която участва заедно с още автори. В нея ще открием спиращи дъха стихове и разкази.
Учениците – репортери от TeenTV от Профилираната хуманитарна гимназия осигуриха видеозаснемането на иновативен онлайн урок по испански език, с г-жа Полина Пантелеева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *