Моето училище, моят класСлед училище

Ученици от великотърновската ПХГ гостуваха в Училището по изкуства в Русаля (снимки)

Учениците от Хуманитарната гимназия се запознаха с децата от Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ в с. Русаля.

С много радост, усмивки и прегръдки премина следобедът, в който младежи от 8., 9., 10. и 11. клас от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ посетиха учениците в селото.

Те заедно направиха гривнички и прически, имаше забавна викторина с много награди, която артистично представиха Елица и Михаела от IX А, а накрая Виолета Маринова изпя няколко песни.

Театралният етюд, в който Габриела от IX А се превъплъти в ролята на строгата учителка, а нейните палави ученици – Йоан и Гизем от IX А, Габриела и Митко от VIII Б и Емре от VIII А показаха част от действителността в съвременното българско училище, се прие с много смях и ръкопляскания.

За емоциите си от тази среща разказва Габриела Йорданова от IX А клас:

„По пътя от Велико Търново до Русаля умът ми си играеше интересни игри, мотаеше истории, заплиташе и преплиташе сценарии за „добре дошли“ и за сценката за училището и проблемните ученици.
Когато пристигнах, видях усмихнати лица, които тръпнеха в очакване да разберат кои сме ние и защо идваме. Гостоприемните домакини се погрижиха цялостно за нашия комфорт. Асен от IX Б ме трогна и впечатли изключително със своята история. Разкри много откровена и докосваща душата тема – какво е дало това училище в едно малко селце. Разказа за трудностите по пътя на израстването си, как успява да се развие и благодарение на преподавателите в Русаля сега стои пред нас – стъкмен, образован и най-важното – със сърце, изпълнено с любов…
Децата бяха любезни и постоянно ни питаха имаме ли нужда от нещо, споделиха своите награди с нас, гушкаха ни… Забавлявахме се доста. Моментът, в който аз най-много се трогнах, бе, когато Мирославчо ме погледна с насълзени очи и попита кога ще идваме пак. А в очите му видях толкова радост, смесена с капка тъга, защото той знаеше, че ние скоро ще отпътуваме.
Красивите малки дами със сплетени от нас коси подариха на всяка от нас по една нежна ръчно нанизана гривничка. Момичето, което показа певчески умения, ме накара да повярвам, че то ще преуспее в тази сфера. С Виолета Маринова имахме и личен разговор, поздравих я и я посъветвах да не се отказва, а да продължава, защото вярвам, че тя ще успее.
Децата и техните ментори и учители изпълниха сърцето ми и ме заредиха положително. Тези хора успяват да направят децата щастливи и да им осигурят всичко необходимо. Преживяването беше незабравимо, чакам отново да се върна в това гостоприемно училище и да прегърна всички силно“…

За втора година една от каузите за благотворителния Коледен базар в ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, беше набирането на средства за Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ в с. Русаля.

Учениците от Хуманитарната гимназия поканиха на гости домакините си от Русаля, които с радост и ентусиазъм приеха да посетят най-старото великотърновско средно училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *