Време за купонМоето училище, моят клас

Как баба Цеца Топалова гостува на 9 А

Габриела Йорданова
9 А клас
ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“

На 21 януари по стар стил се чества Бабинден. Със съдействието на учителката ни по литература в часа за комуникативни компетентности поканихме моята баба Цеца Топалова, за която в навечерието на Коледа бях написала емоционален текст, който достигна и до читателите на вестник „Борба“.

Събрахме се точно на този ден, за да си припомним, че бабите и дядовците са ярка, красива част от нашия живот и ще продължават да бъдат. Независимо какво ни се случва, в колко модерни времена живеем, ние трябва да поддържаме връзка с тях и да ги обичаме и оценяваме. Всеки от нас си има някакъв малък скъпоценен спомен, към който се връща с усмивка и се радва, че го има.

С огромна и топла емоция и през сълзи в разговора се включиха съученичките ми Гизем, Михаела, Елица, Ани, Сандра да споделят спомен и чувство за своите баби и дядовци. Във всеки разказ имаше топлина и обич.

После поканих гостенката – моята баба, която ни донесе домашно приготвени сладки и кекс. Тя отговори на въпросите на моите съученици за начина, по който ме възпитава, за доброто ни отношение една към друга, за това на какви кулинарни и домакински умения ме учи, както и за своите баба и дядо. Изненада за всички бяха блузите и роклите от нейното време, които баба донесе и повечето момичета, даже и госпожата, избраха и облякоха някои от тях и направихме забавно ретро ревю (на снимката). С интерес разгледахме бижутата на баба, някои от които са още от абитуриентския й бал, а също и стари снимки. Нейните разкази за детството й, мъдрите й послания и ярки спомени направиха тази среща вълнуваща и запомняща се.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *