Без категорияМоето училище, моят класСветът около мен

Третокласници си направиха печати с образа на лъв

Третокласниците от СУ „Владимир Комаров“ пътуваха между облаци с пиратски кораб и изживяха приключения във вселената на изкуствата. Пътуваха и успяха ва видят произведения на скулптурата от различни материали и различни епохи. Запознаваха се с художници, учиха се на скулптурни техники и възможности. Героите са големите малки художници от класа на Марияна Стоянова и Таня Иванова.

В „Работилница за млади скулптори“ – израз на любородие, Стефан Стефанов, Никола Анастасов и Мартин Карагеоргиев проведоха открит урок сред учениците.

Модел при изработването на учебната задача бе изображението от пръстена на цар Калоян. Учениците сътвориха свой печат с образа на лъв, символ на тяхната смелост и увереност.

Заедно с учителите, третокласниците се докоснаха до изящното изкуство „Скулптура“, а урокът се превърна в израз на родолюбие, като децата в края на часа изпяха песен за Апостола на свободата!
Проект „Алея на възрожденците“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“ 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *