Новини

Учебните програми, тормоза и храненето в училище обсъждат на младежкия форум Voice it

Чрез забавен куиз младежите ще могат да задават провокативни въпроси на учители, експерти и политици

Учебните програми, спортът, тормозът в училище и здравословното хранене са сред основните теми на деветото издание на младежкия форум Voice it в София, посветен на Световния ден на детето – 20 ноември, на който е приета Конвенцията за правата на детето на ООН.

Както всяка година, форумът ще даде възможност на децата да изразят своето мнение по важните за тях въпроси и да участват в решаването на проблемите.„Целта е да обърнем внимание на детските права. Важно е да познавате правата си“, обърна се към учениците Антоанета Иванова от НМД.

В разговора по темите ще се включат известни личности, политици и представители на институциите, за да споделят своята гледна точка и заедно с младежите от програма “Мегафон” да обсъдят предизвикателствата и възможните решения.

Над 100 ученици от четири български града ще участват в затворена сесия преди официалната част на събитието, за да формулират точните въпроси, които да отправят към представителите на законодателната и изпълнителната власт. В залата ще бъдат експерти от НМД, психолози, преподаватели, юристи, момчета и момичета от училища от София и страната, членове на парламентарни комисии, деца и родители от партниращите организации, които също ще имат възможност да изразят своето мнение за тормоза в училище, учебната програма и възможностите за спорт и здравословно хранене в училищна среда.

Част от програмата ще бъде и забавен куиз, в който младежите ще задават провокативни въпроси на политиците и експертите в залата. Възрастните ще отговарят на въпроси в онлайн игрова платформа, като целта е да “влязат в обувките” на децата и да видят как биха се чувствали те с всекидневните предизвикателства, които училището и учебната програма поставят пред децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *