НовиниСветът около мен

Националният конкурс „Бог е любов“ се организира за 22-ри път

Учениците от първи до 12-и клас ще бъдат провокирани да творят в четири раздела: поезия, проза, рисунка и приложно изкуство

През тази година за двадесет и втори път ще се състои националният конкурс „Бог е любов“, който се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката (МОН). Регламентът и необходимите документи са публикувани на сайта на МОН, в раздела „Олимпиади и състезания“, съобщиха от Софийската митрополия.

За поредна година учениците от първи до 12-и клас ще бъдат провокирани от темите за вярата, за Бога и за Неговата безкрайна любов, за да творят в четири раздела: поезия, проза, рисунка и приложно изкуство. Конкурсът се провежда на два етапа: областен и национален. Повече информация за първия етап в различните области може да се получи от съответното Регионално управление на образованието (РУО).

В последните години Софийска света митрополия, съвместно с РУО в София-град, награждава отличените на областния етап на вълнуващи тържества. Дано и тази година да има много ученици, които да изпратят своите творби, изразяват увереност от Софийската митрополия.

Националният конкурс „Бог е любов“ се организира за 22-и път. Снимка: Софийска митрополия

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *