НовиниСветът около мен

За Деня на народните будители от издателство „Просвета“ предлагат аудиоуроци и в Storytel

Издателската група „Просвета“ от три години предлага уроци за слушане в образователната платформа е-просвета.

Аудиозаписите с учебно съдържание вече може да се слушат и през най-популярната платформа за аудиокниги у нас – Storytel, съобщиха от издателството.

От него отбелязват, че

четенето на дълги текстове не винаги е сред любимите занимания на учениците.

Но със слушането не е така. Музика, книги, а вече и уроци може да се слушат навсякъде, и по всяко време – на път за училище, на разходка в парка, в колата, автобуса или в метрото, и дори когато се занимават с нещо друго – навън или вкъщи.

Така запаметяването на информация се превръща в приятно занимание.

Инициативата започва за Деня на народните будители и има за цел да засили интереса на учениците към разказвателните предмети,

както да им помогне в запаметяването на важна и полезна информация. Уроците са по предметите: литература, история и цивилизации, география и икономика – за пети-седми клас, като по литература обхващат и темите от учебната програма в осми клас.

„Вярваме, че ще са полезни за учениците в прогимназията, особено за седмокласниците, на които им предстои национално външно оценяване. Удобни са за трайно затвърдяване на информацията и за преговор преди изпита“, казват от „Просвета“.

С аудиоуроците навсякъде и по всяко време кандидат-гимназистите могат да слушат творбите на Иван Вазов: „Една българка“, „Опълченците на Шипка“ и предвидените за седми клас глави от „Немили-недраги“, стихотворенията на Добри Чинтулов – „Стани, стани, юнак балкански“ и „Вятър ечи, Балкан стене“, „На прощаване“ от Христо Ботев и други.

По история и цивилизации са включени всички теми от пети до седми клас, а по география и икономика – за пети и шести клас. Текстовете са увлекателни, научно издържани и в оптимален обем, за да представят най-важното, без излишни детайли.

Освен че пестят време, аудиоучебниците на „Просвета“ имат още много предимства:

четат ги професионални актьори с правилен говор и дикция; развиват умението за слушане и възприемане на информация; развиват паметта и въображението; намаляват натоварването на очите; подходящи са за деца с увредено зрение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *