НовиниТийн успехи

Великотърновска ученичка спечели първо място в конкурса „Трудният път на пробуждането“

Първо място спечели Божидара Христова от Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ в ученическия конкурс „Трудният път на пробуждането“. Единадесетокласничката получи отличието в категория „Мултимедиен продукт“. Конкурсът се организира от Община Димитровград по повод 1 ноември – Деня на народните будители, и цели насърчаване на развитието на талантливите деца, творческата им изява, иновативно мислене и лична позиция.

Наскоро Божидара Христова стана носител на Специална награда за иновативен подход, получавайки грамота и медал за първо място в националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Момичето заслужи отличията в раздел „Медийни презентации”, възрастова група 8 – 12 клас.

Стотици участници от цялата страна имаха възможност да насочат творческата си енергия към различни теми, свързани с героите на Сиера Маестра, заветите на Апостола на кубинската независимост Хосе Марти, Куба и нейните световни постижения в областта на здравеопазването, образованието, екологията, науката, културата, спорта; интернационализма и солидарността на Куба с народите по света, сътрудничество и приятелство България – Куба. Съдействие и подкрепа Божидара получи от учителя си по история и цивилизации – Бистра Стефанова.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *