Моето училище, моят класНовини

80 събития правят в Гимназията по строителство за 80-та годишнина на училището

Тази година гимназията ни празнува 80 години от своето създаване и ще се състоят 80 събития, по случай предстоящия юбилей.

В началото на учебната година стартирахме с изложба на картини “Традиции и приемственост в ПГСАГ „А. Попов“ в отдел Изкуство към Окръжна библиотека, гр. В. Търново. Рисунките, изработени в различни техники – графика, акварел и дигитални рисунки, украсиха фоайето на библиотеката.
Летни спомени от слънчевите дни на ваканцията ни показаха деветокласниците в конкурса за снимка „Моето лято“. Разходихме се виртуално по красивите места, посетени от нашите ученици, насладихме се на уловените красоти и наградихме победителите.
Цветовете на есента изгряха в конкурса за икебана „Златна есен“. Във фоайето на ПГСАГ „Ангел Попов“, учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване“ подредиха тематични кошници, пълни с даровете на сезона.
Математическа щафета предизвика бързата мисъл на деветокласниците в отборно състезание по математика. Най-добрите математици, победителите в щафетата, са учениците от специалност „Архитектурна реставрация и геодезия“.
Предстоят още много инициативи, посветени на осемдесетгодишнината на гимназията – състезания по професионални направления, изложби, спортни турнири, конкурси, надигравания и др. Кулминацията на събитията ще се състои на 08.11.2023 г. от 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ с тържествен спектакъл, който ще събере хора, чийто живот е свързан с гимназия „Ангел Попов“, гр. Велико Търново.
Добре дошли са всички бивши и настоящи учители и ученици, колеги и партньори на нашата гимназия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *