Новини

Ученици от СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица направиха дарение за педиатрията в общинската болница

Ученици от СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица изненадаха приятно екипа на Отделението по педиатрия в общинската болница, като дариха 15 комплекта спално бельо за нуждите му. По идея на своите класни ръководители, учениците не купували букети за учителите си за първия учебен ден, а събрали пари за дарението за Детско отделение.

Спалните комплекти получиха в училището началникът на отделението д-р Елена Зарева и медицинска сестра Десислава Дживдерова.
„Срещата ни мина изключително сърдечно. Бяхме топло посрещнати от ръководството на училището, от учителите и учениците. Много сме трогнати и в знак на благодарност подарихме по една роза на всеки учител, който не получи цвете на 15 септември, както и благодарствени писма до всеки трети клас от випуска”, разказа д-р Зарева.
Това не е първата дарителска акция „Пари за благотворителност вместо цветя“ на учениците от СУ „Георги Измирлиев” към МБАЛ. Преди 4 година те събраха над 2110 лева и ги дариха за нуждите на АГО, с които бяха закупени хавлийки, дрешки, памперси и постелъчен инвентар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *