Светът около менСлед училище

Ученици от ПГСАГ „Ангел Попов“ посетиха Министерството на външните работи 

16 ученици от ПГСАГ „Ангел Попов“ бяха на посещение в МВнР вд деня на отворените врати на ведомствотоо. Те имаха възможността да се потопят в света на дипломацията и да се запознаят с дейността на институцията.

Визитата на нашата група беше след покана на ведомството и част от обучението по гражданско образование и история на изкуството. Затова учениците, заедно със своите ръководители г-н Тодор Видиновски и г-жа Даниела Петрова, се включиха в организираните от Държавния културен институт към Министъра на външните работи турове, на които научиха повече за тесните връзки между културата и дипломацията. Разгледаха конферентни зали и впечатляващата колекция от изобразително изкуство и кабинета на министъра. Имаха възможността да видят и така наречения „Черен мрамор“ – фоайе, през което са преминали стотици официални чуждестранни делегации.
Дирекция ,,Човешки ресурси и административно обслужване‘‘ на МВнР представи възможностите за стажове и работа във ведомството, а от Дипломатическия институт им дадоха подробна информация как се става дипломат и какви обучения организира Институтът.
Учениците можаха не само да се разходят из кулоарите на българската дипломация, но и да се запознаят отблизо с работата на различни дирекции на институцията, фокусирана в различни сфери на българската външна политика. Всички посетители бяха приветствани от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *