ИзкуствоЛично творчествоТийн успехи

Трима ученици на Гимназията по строителство с призови места от международен конкурс

Деветокласничките Жанина Чолакова, Пламена Антонова и Кристина Георгиева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ спечелиха призови места от Международния ученически конкурс „Заедно в ХХІ век”. Конкурсът беше организиран от фондация „Устойчиво развитие за България” и с участието на Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Жанина е с второ място за есе в раздел „Творби на руски език“, Пламена е трета с есето си в раздел „Творби на руски език“. Трето място журито е присъдило и на Кристина, но в раздел „Проза“. Награда е получил и преподавателят по история и цивилизации и философия Тодор Видиновски, който е научен ръководител на учениците.
Отличията на най-добрите бяха връчени на церемония в Националния дворец на децата в София.
Темите на конкурса, върху които работиха нашите участници, бяха: „Мир за всички на планетата“ и „145 години от края на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. и „Освобождението на България и възстановяването на българската държавност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *