Моето училище, моят класНовиниТийн успехи

Отборът на ПМГ втори в състезанието „SoftUni SoftWare Fest“

На 27-29 октомври 2023 г. за шеста поредна година се проведе единственото по рода си състезание „SoftUni SoftWare Fest“, което е организирано от СофтУни. Участието е самостоятелно или отборно и е без възрастово ограничение, като всеки отбор трябва да разработи тема за 48 часа. Темите се теглят на място и няма предварителна подготовка, а участниците тая година бяха около 150.
От ПМГ „Васил Друмев“ взеха участие седем ученици: Теодор Тодоров, Стилян Атанасов, Виктор Недев и Борис Савянов от 9д клас, Давид Христов от 10а клас и дванадесетокласниците Давид Петков и Емил Долчинков – 12 д клас.
Тази година беше изтеглена темата “Payment Service Solution”, а поставената задачата беше да се разработи програма, която позволява онлайн плащания между бизнеса и клиентите му.
Отборът на Давид Петков, Емил Долчинков и Давид Христов със звучното име „404 – Team Not Found“ завоюва престижното второ място с 94 от 100 точки. Само за 48 часа те разработиха бизнес приложение, в което клиентите могат да се регистрират, а информационната им система управлява плащанията при направени поръчки. Изградили са два интерфейса в приложението – един за бизнес потребители и друг за клиенти, които се избират в зависимост от ролята на потребителя. Имплементирали са плащания чрез платформата Stripe, като използват Sandbox режим и тестови карти. Като бонус функционалност, са добавили и възможност за разплащания с крипто валути, използвайки тестова блокчейн мрежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *