ИзкуствоМоето хобиСветът около мен

В Етнографския музей в Долна Оряховица ще правят прозрачни гел свещи с морска декорация

Прозрачни гел свещи с морска, цветна или ароматна декорация ще си направите, ако отидете в събота, на 2 септември, в Етнографски музей Долна Оряховица.

Красивите свещи, които сами ще си направите, са оргинален и интересен начин да съхраните летните топлина, спомени и емоции!

В творческото ателие ще научите как да изработите свои прозрачни гел свещи с морска, цветна и ароматна декорация.
Специален гост ще бъде художничката Елеонора Маркова. С нейна помощ ще узнаете за метода на създаване на гел свещи и всеки участник ще се превърне в дизайнер на своите запечатани в свещ летни емоции.
Всички инструменти и материали ще бъдат предоставени от организаторите, за да можете да развихрите въображението си и да се насладите на създаването на ароматните свещи – чудесен подарък или декорация да дома.
Работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за желаещите да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство остава непроменен 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.
Новата вълнуваща среща с традициите и изкуството е част от проекта „Семейни съботи“ на Историческия музей в Горна Оряховица. Вече няколко лета съботи за деца и възрастни прави и Етнографският музей в Долна Оряховица, който е филиал на музея в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *