Моето училище, моят класНовини

Училищна Телерик академия обяви нов прием за ученици от 3 до 12 клас

Училищна Телерик академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3 до 12 клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2023/2024 година. Над 2000 деца и младежи в 3-12 клас ще могат да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 100 школи в 40 населени места. Всеки ученик има възможност да стане част от тази невероятна инициатива, дори и без предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик академия до 5 октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмите в гр. Велико Търново се реализират в сътрудничество със СУ „Емилиян Станев“, Американски колеж „Аркус“ и с подкрепата на HP Inc. Bulgaria и Dreamix, чиито основатели са от Велико Търново.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да бъде решен до 5-ти октомври.

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да изберат програмата „Разработка на игри“.

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Те могат да участват в програмата „Уеб програмиране“.

Обученията за 12 клас ще се провеждат в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *