Моето училище, моят класНовиниТийн успехи

Ученици показаха уменията си да реагират в критични ситуации

Велико Търново е модел в България с Центъра за превенция и спорт в с. Балван. През последните няколко години там има изградени пет тематични площадки – за пътна безопасност, за противопожарна безопасност, за реакция при наводнения, за оцеляване сред природата, както и „Зелена класна стая“. На площадките децата и учениците от Велико Търново, общината, областта и от цяла България придобиват важни умения – правилно поведение като пешеходци и велосипедисти, познаване на правилата за движение, реакция при пожари, наводнения, земетресения, правила за оцеляване в природата и формиране на екокултура.
Всички тези придобивки в Балван са резултат от успешния партньорски проект на Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция на пожарната, Съюза на пивоварите в България, Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.
Демонстрацията на учениците наблюдава и главният секретар на МВР – гл. комисар Живко Коцев. По думите му, моделът на Велико Търново и Балван си заслужава да бъде приложен в общините в цяла България.
Текст и снимки: Община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *