Моето училище, моят класНовини

Учениците в Свищов могат да учат безплатно китайски език

Шанс за безплатни курсове по китайски език имат всички ученици, които живеят и учат в Свищов. Инициативата е на Община Свищов и „Институт Перспективи“. Всички, които решат, че искат да се включат в заниманията, ще учат езика под ръководството на г-жа Дандан Танг, преподавател-доброволец от Китай.

Курсът е насочен към ученици от гимназиален етап, тъй като основен език на самото обучение е английският. Предвижда се да бъдат сформирани общо 4 групи, по една  в СУ „Николай Катранов“ и ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, а останалите две ще са сборни от останалите училища в Общината. След приключване на курса на обучение, желаещите могат да се явят на изпит и след успешното му полагане ще получат сертификат HSK, който съответства на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка.

Успоредно с уроците по китайски език ще бъдат организирани и различни инициативи, на които ще бъде представена китайската култура и традиции.

Дейността на китайските доброволци в България е регламентирана в Споразумение за сътрудничество в областта на образованието, сключено между МОН и Министерство на образованието на Китайската народна република.

снимки: pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *