Моето училище, моят клас

С пъстри тържества започна новата учебна година в училищата в община Горна Оряховица (снимки)

С пъстри тържества започна новата учебна година в училищата в община Горна Оряховица. В училищните дворове беше издигнат националния трибагреник и бяха посрещнати училищните знамена.

В първия учебен ден в класните стаи на училищата в общината стаи влязоха над 3 600 ученици

от 2 средни, 9 основни и 5 професионални гимназии, от които 1 общинска и 4 държавни. За първи път училищния праг прекрачиха 271 първокласници. Всички те получиха по традиция книжка със специално посвещение от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.
Училищата посрещнаха учениците освежени, обновени с много нови придобивки, които ще бъдат в полза на обучение на техните възпитаници. На някои места децата започнаха учебната година с различни благотворителни инициативи. С решение на министерския съвет тази година три от общинските училища са включени в списъка на иновативните училища в Република България за предстоящата учебна година. Това са СУ „Вичо Грънчаров“, СУ „Георги Измирлиев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище. Очаква се в списъка на средищните детски градини и училища за новата учебна година да бъдат включени ДГ „Димитър Генков“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище, ОУ „Васил Левски“ във Върбица и ОУ „Климент Охридски“ в Драганово.

Информация и снимки Община Горна Оряховица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *