Моето училище, моят класНовини

Работодатели се срещнаха с ученици от СПГ „Алеко Константинов“

Единадесетокласниците, които се обучават се в дуална форма в СПГ „Алеко Константинов“, се срещнаха с работодателите, при които ще бъдат на практика през учебната 2023-2024 година в реална работна среда. Обучението чрез работа (дуална система на обучение) включва: два дни практическо обучение в реална работна среда и три дни обучение в училище. Дуалното обучение осигурява по-добри възможности за реализация на пазара на труда, защото дава специална професионална подготовка на учениците. Предимствата на това обучение са възможността учениците да получат практически знания в реална среда, дисциплина, трудови навици и реален поглед към сферата, към която са се насочили професионално, умения за работа в екип, спазване на крайни срокове, самостоятелност, концентрация и др.
На срещата работодателите уточниха, че са получили вече разрешения от Инспекцията по труда и са подготвили необходимите документи – трудови договори, длъжностни характеристики, уведомления, за да започнат учениците работа във фирмите. Представителите на фирмите обясниха на учениците изискването за облеклото и за външния вид, в който трява да се явяват на работа.
СПГ „Алеко Константинов“ благодари на фирмите, подкрепили идеята да се провежда дуално обучение, и е отворена за нови партньорства. От училището пожелават на младите си възпитаници една успешна учебна година и нека новите възможности, които ще им представят реалните работни места да ги направят конкурентноспособни на пазара на труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *