Моето училище, моят класНовини

Откриха мултифункционална спортна зала, IT-център и библиотека в ПМГ „Васил Друмев“

Мултифункционална спортна зала, IT-център и библиотека бяха открити официално в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. В училището са изградени още нови класни стаи и санитарни възли. Лентата на новите придобивки прерязаха директорът на училището Ангел Гушев и кметът на старопрестолния град Даниел Панов.

„ПМГ „Васил Друмев“ е гордост за Велико Търново – с успехите на учениците в сферата на точните науки, а и в спорта, също с иновативния подход на учителите и качествената образователна програма. Щастлив и горд съм, че Общината, ръководството на училището и МОН реализирахме успешно този важен проект. Финансирането в размер на 1,3 млн. лева е по Националната програма за изграждане на нови и реконструкция на съществуващи училища, детски градини и детски ясли, а проектът е един от първите одобрени след старта на програмата по времето на министър Красимир Вълчев“, коментира Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново подчерта, че образованието и обновяването на училищата, детските градини и детските ясли са негов водещ приоритет още от първия му мандат –голяма част от тях вече са обновени.

„Нека пазим съграденото и новите придобивки – те остават за поколенията Просветата остава водещ приоритет и занапред“, коментира кметът Даниел Панов. Той подари на Ангел Гушев ваучер за закупуване на електронно табло за спортния сектор.

Сред гостите на церемонията бяха представители на държавни институции, учители, спортни деятели и др.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *