Време за купонЛично творчество

Какво да правим в свободното си време в училище?

 

Мишел Георгиева

/съветите на една шестокласничка/

Когато попитате някое дете кой му е любимият учебен час, често се случва да ви отговорят – междучасието. Това е така, защото за учениците е важно да бъдат с деца на тяхната възраст и да имат време да се забавляват заедно.

Да си ученик, означава да се учиш на нови неща по даден учебен предмет или област в училище.

Ние учениците приемаме информация от учителите и я предаваме на по-малки деца или ученици, а понякога и на по-възрастни хора. В училище имаме междучасия със свободно време, в което напоследък невинаги знаем какво да правим. Вместо да играем на телефоните си, в тези междучасия ние можем да си прочетем урока преди часа, можем също и да упражним разказването му. Можем да решим няколко задачи по математика, също и да направим някои упражнения по български език, можем да се консултираме с учител, ако има нещо, което не сме разбрали по предмета.

Не е зле да започнем да четем някоя книжка или пък да почистим работното си място. Добра идея е да помогнем на някой, който не разбира нещо по някой предмет. Също можем да почистим стаята, в която сме. Можем да направим нещо екипно, например: подарък за някой учител или ученик, проект, картички за някой учител и т.н.

Нещата, които не трябва да правим в свободно си време са:

да не бягаме по коридорите, да не се караме и бием, да не викаме, да не си гледаме в телефоните или каквото и да е такова устройство, да не играем с топка, да не правим бъркотия и  други подобни неща.

Нека тези няколко съвета в началото на учебната година ви помогнат да бъдете примерни ученици.

Мишел Георгиева, 6 „б“ клас
ОУ „П. Р. Славейков“

снимка на корицата: pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *