Моето училище, моят класНа стадиона

Европейският ден на спорта в училище се превърна в истински празник за учениците от СУ „Вичо Грънчаров“ (снимки)

Европейският ден на спорта в училище се превърна в истински празник за учениците от СУ „Вичо Грънчаров“ и децата от подготвителна група „Калинка“ към ДГ „Ален мак“. Инициативата се провежда с помощта на #БГБъдиАктивен, с любезното съдействие на Община Горна Оряховица и #NovaTrade.

Малките ученици на СУ „Вичо Грънчаров“ и децата от ДГ „Ален мак“ участваха в различни активни занимания и спортове и заедно споделиха радостта от движението, което им помага да растат здрави и силни.

Специални гости на празника бяха бивши и настоящи Грънчаровци,

постигнали успехи в сферата на спорта: Тодор Бакърджиев, футболист в ОФК “Локомотив” и треньор в ДЮШ към клуба; Андрей Велчев, Виктория Петрова и Росица Карамочева, зумба инструктори от „Блуминг спортен център“; Стефан Купичков, треньор на таекуондо клуб „Инвикта“, Пламен Николов, медалист в национални състезания по таекуондо, Габриела Мерджанова, световна титла дует сеньори контемпорари по модерен балет от Dance World Cup в Брага, Португалия и Никола Гашевски, медалист от международни състезания по канадска борба.
В спортното игрище на парк „Никола Петров“ децата, техните родители и учители се докоснаха до магията на футбола, ZUMBA фитнес, модерния балет, таекуондо, канадска борба. Играха народна топка, бадминтон, състезателни игри. Събитието се проведе под мотото „Спорт без отпадъци“, като на няколко места бяха поставени специални кошове за разделно събиране. За добрата хидратация на участниците се погрижиха от NovaTrade изворна вода Бачково.

Най-вълнуващата част от спортния празник беше награждаването.

Всички участници получиха медали и грамоти за активно участие и отлични постижения. Този момент беше наистина специален, тъй като децата се чувстваха уважени и вдъхновени да продължават да участват в спортни дейности.
Спортният празник по случай Европейския ден на спорта в училище „Вичо Грънчаров“ беше незабравимо събитие. Той не само насърчи физическата активност, но и подчерта важността на спорта за здравето и доброто настроение. Всички участници се заредиха с нова енергия и вдъхновение за поддържане на здравословен начин на живот и продължаване на спортната си активност през цялата година. Надяваме се, че следващият Европейски ден на спорта ще бъде още по-забавен и успешен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *