ИзкуствоЛично творчествоТийн успехи

Четири първи награди спечелиха кларинетистите на СУ „Емилиян Станев“

Четири първи награди в различните възрастови групи спечелиха възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ от  Tryavna Art Festival 2023.

В трета възрастова група Камен Найденов е носител на първа награда и специалната награда на фирма Gleichweit Mundstuke – мундщук за кларинет. Тази година това е втората победа на Камен в музикално състезание след отличното му представяне в Бургас.

В четвърта възрастова група журито е отредило две първи награди – едната за Александър Чотов и втората за Симеон Витанов. И двамата имат и по една специална награда. Александър получава две кутии платъци за кларинет от фирма Pilgerstorfer, а Симеон – участие като солист в концертна програма на „Габровски камерен оркестър“.

Победител в пета възрастова група е Александър Тодоров. Освен това той е носител и на специалния приз на фирма Woodwind Manufacturing за най-успешен изпълнител в категория солисти инструменталисти – кларинет. Наградата му е ръчно изработен инструмент и пълен набор аксесоари към него.

И четиримата са възпитаници на Йордан Цветанов и свирят в „Джуниър бенд“.
Преди конкурса, те са участвали и в петдневен мастер клас, воден от Левент Ивов, който преподава кларинет в Брегенц, Австрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *