Моето училище, моят класНовини

ОУ „Димитър Благоев“ спечели 21 950 евро по програма „Еразъм+“

21 950 евро спечели ОУ „Димитър Благоев“ по програма „Еразъм +“, за да реализира проекта „Нашата дигиталн@ мисия за следващото поколение“.

11 педагогически специалисти ще преминат 7-дневен курс на обучение на тема „Основни ИКТ инструменти за образование“ в Сплит, Хърватска. Обучението ще се фокусира върху управление, проектиране, внедряване и оценяване на цифрови иновации на училищно ниво. Той ще предостави на участниците по-широко разбиране за това как да прилагат ИКТ инструменти в класната стая и как да подобрят цифровите си компетенции за качествено образование.
Проектът продължана 18 месеца и в края му участниците ще трябва да повишат дигиталните си умения с 25%. Ще се повиши ефективността на уроците, мотивацията, самочувствието и креативността на участниците в проекта. Като последващи дейности са предвидени  открити уроци за представяне на иновациите, обмяна на опит, създаване на електронна книга с ресурси, електронен албум със снимки от обучението, организиране на дейности за разпространение на резултатите и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *