ИзкуствоМоето хоби

Да четем заедно най-големите световни шедьоври (2)

Темата за вампирите, която тийнейджърите толкова обичат, е направила не малко книги изключително популярни. По някои от тях има създадени филми, които станаха също толкова известни и любими на момичетата и момчетата в тийн възрастта.
Ако не сте ги чели, значи сте единствените. Побързайте да поправите този пропуск.
Ето ги

  1. „Здрач“ от Стефани Майер

„Здрач“ е роман за тийнейджъри, написан от Стефани Майър. Публикуван е за пръв път през 2005 година. Това е първата книга от поредицата „Здрач“ и представя седемнадесетгодишната Изабела „Бела“ Суон, която се премества от Финикс, Аризона във Форкс, Вашингтон, и чийто живот е застрашен, когато се влюбва във вампира Едуард Кълън. Романът е следван от „Новолуние“, „Затъмнение“ и „Зазоряване“.Една от най-любимите книги на тийнейджърките по цял свят. Бела се премества в малко градче, тъй като майка й се омъжва повторно и се налага да пътува често с новия си съпруг. Младото момиче ще живее при баща си и започва да учи в местната гимназия. Именно там се натъква на семейство изключително талантливи вампири и се влюбва в единия от тях.

2. Белязана – Кристин Каст

Още една вампирска поредица, която се превърна в бестселър.
Тийнейджърката Зоуи е белязана и ще трябва да влезе в училище за вампири.
Там среща истински приятели, но си печели и врагове, а една зла сила ще се окаже по петите й.

 

 

 

3. Интервю с вампир – Ан Райс

Една доста по-мрачна история за вампири, в която и момчетата могат да се насладят на сюжета за тези тайнствени и страховити създания без романтичните отклонения. Жестокост, похот, удари под кръста и една доста изненадваща развръзка, която малцина ще очакват.

 

 

 

4. Академия за вампири – Ришел Мийд

Съществуват два вида вампири – едните са сякаш излезли от най-големите кошмари на хората и вземат невинни жертви, а другите са добри. Именно те трябва да се обучават далече от хорските очи, за да могат да се изправят срещу злото и да го надвият.

 

5. Дракула – Брам Стокър

Вероятно в главата ви изниква великият филм на Копола от 90-те по едноименната книга. Но хартиеният вариант е също толкова страховит и въздействащ, ако не и повече. Мрачна и едновременно с това красива история за чудовищата и любовта.Академия за

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *