Моето училище, моят класНовиниТийн успехи

Екатерина Досева получи почетното отличие „Национална диплома“ от министъра на образованието

Възпитаничката ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново Екатерина Досева получи отличието „Национална диплома“ на церемония, която се проведе в Министерството на образованието и науката. Лично министърът на образованието проф. Галин Цоков отличи Екатерина и още 15 зрелостници от цялата страна, които са завършили с отличие 12 клас.
С шестици по всички предмети е завършила училище Екатерина. Тя има две пълни шестици и на матурите по български език и литература и английски език. Лауреат е на олимпиадата по философия, говори блестящо немски език и още като ученичка се изявава като преводач.

„Отличието е своеобразен израз на нашето признание към вашия ум, амбиция и жажда за образование. Това награждаване вече е дългогодишна традиция като от 2010 г. досега носители на национални дипломи са 318 зрелостници“, заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков преди да връчи почетните отличия. „Бъдете все така упорити, устремени към знанието хора, които не само осъществяват своите мечти, но и ще могат да допринесат за доброто бъдеще на България“, каза на церемонията министър Цоков. Министърът поздрави и учителите и родителите на зрелостниците за подкрепата, която са им давали през годините, за да постигнат тези резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *